AkzoNobel

Altijd de juiste informatie met de slimme applicatie van Pagelink

akzonobel_pagelink

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. AkzoNobel levert verf en coatings voor verschillende branches waaronder: auto en vliegtuig. Bekende verfproducten voor de consument zijn Flexa en Sikkens. AkzoNobel telt circa 47.000 medewerkers verspreid over 80 landen.

Het printen van labels voor verfblikken is meer dan een simpele druk op de knop voor het uitvoeren van de opdracht. Het is een complex proces waar verschillende expertises, machines en zware informatiesystemen bij betrokken zijn om het proces goed te laten verlopen. Naast de huisstijl van AkzoNobel dient er juridische, praktische, de juiste kleur(code) en ondersteunende informatie op de verfblikken te komen staan. Een kleine afwijking in de informatie kan een groot impact hebben op het productieproces van AkzoNobel, dat van hun klanten en op het uiteindelijke resultaat. Kwaliteit dient continu geborgd te zijn, afwijking in kleur moet tot het minimale teruggebracht worden.

Het printen van labels is een continue proces gekoppeld aan diverse andere processen. Bij elke printopdracht dienen de procedures doorlopen te worden om het printproces goed te laten verlopen. Verschillende afdelingen dienen de juiste informatie aan te leveren zodat de mensen op de werkvloer het proces onafgebroken door kunnen laten gaan. Dagelijkse tijdverlies vanwege onvolledige informatie zou  inefficiëntie en financieel verlies veroorzaken.  Als de labels niet tijdig zijn heeft dit invloed op het productieproces, het logistieke proces en de planning. Daarnaast zullen bij calamiteiten bij het printen medewerkers op de werkvloer hun werkzaamheden moeten staken totdat het probleem opgelost wordt.

Om dit proces gestroomlijnd  te krijgen heeft Pagelink het oude proces geanalyseerd en  vervangen door een nieuw volledig geautomatiseerd proces. Pagelink  heeft de diverse afdelingen, zware systemen en apparaten verbonden met haar applicatie PDForce. PDForce heeft als doel  de informatie uit de verschillende afdelingen te centraliseren en inzichtelijk te krijgen. De basis van PDForce is het document management systeem SharePoint.  Deze informatie wordt automatisch  verwerkt in Indesign waardoor de DTP afdeling hier geen extra werk aan heeft. Pagelink biedt met PDForce de mensen op de werkvloer de juiste informatie aan zodat eventuele knelpunten voor het printproces gestart is opgelost kunnen worden. PDForce analyseert elke printopdracht en stelt de juiste printeigenschappen in om efficiënt de labels te kunnen printen.
Daarnaast levert Pagelink haar business analisten aan AkzoNobel voor het borgen van het proces en ondersteuning van de andere afdelingen.

Wilt u meer over Pagelink en haar projecten weten, Neem gerust contact met ons op.

Naam / bedrijfsnaam (*)

E-mail (*)

Telefoon (*)

Onderwerp

Bericht