Associatieve Netwerken

 

Data intelligent vertalen naar concepten

Veel organisaties worstelen met veel data en informatie zonder deze te kunnen verwerken of op gepaste wijze toe te passen. Na datawarehousing en diverse analytische en statistieke technieken, introduceert Pagelink: Associatieve netwerken. Met Associatieve netwerken is een organisatie in staat de gebruiker altijd de geschikte informatie aan te bieden op basis van associaties en concepten.

Systemen zijn niet in staat om woorden te vertalen naar een concept met associaties zoals het menselijke brein dit doet. We kennen allemaal het fenomeen “tip of the tongue” waarbij men op dat moment niet op de het woord kan komen maar wel een beeld heeft. Op basis van andere woorden en associaties wordt er getracht naar de naam van het “vergeten” woord te zoeken. Associatieve netwerken stelt gebruikers in staat om zonder het woord te kennen toch de informatie geassocieerd hieraan gepresenteerd te krijgen.

Met name organisaties die eigen jargon en eigen dienstbenamingen gebruiken, is Associatieve netwerken een winstgevende oplossing. Systemen die op basis van zoekwoorden werken, verplichten de gebruikers deze woorden te kennen om de informatie op te kunnen vragen. Wanneer het woord onbekend is, is het systeem niet in staat het gewenste resultaat te tonen terwijl de informatie toch aanwezig is. Associatieve netwerken kan niet vergeleken worden met zoekmachines, zoals Google. Wij vertellen u graag meer hierover.

Het wetenschappelijk onderzoek op Associatieve Netwerken aan de Universiteit Twente heeft voor een aantal publicaties gezorgd. Lees deze hier


Meer weten?

Naam / bedrijfsnaam (*)

E-mail (*)

Telefoon (*)

Onderwerp

Bericht